Gasilske enote v naši občini v preteklem mesecu niso imele prevelikega dela z opravljanjem intervencij saj smo jih opravili le 5, so pa bile pa zelo dejavne pri različnih dogodkih, ki so jih organizirali znotraj svojih društev.

Zagotovo ste občani že obiskali nekaj veselic, ki jih gasilci organiziramo tradicionalno zato da se med seboj srečamo in se imamo lepo. Zahvaljujemo se vam za udeležbo in naklonjenost, saj nam sredstva, ki si jih na tak način pridobimo izredno pomenijo. Z izkupičkom seveda kupimo gasilsko opremo s katero nato pomagamo tistim, ki gasilce potrebuje(m)jo.

Praznovali smo dve obletnici v PGD Malo Mlačevo 110 let in v PGD Sp. Slivnica 100 let obstoja. Gasilci smo se dogodkom v čast zbrali v slovesnih paradah, kjer smo se predstavili obiskovalcem in pokazali, da so naše vrste strnjene, tovarištvo pa na najvišji ravni.

Pred praznikom dneva državnosti  in občinskem prazniku smo se vsi predsedniki in poveljniki PGD v GZ Grosuplje odzvali povabilu župana dr. Petra Verliča na prireditev v Kulturnem domu Grosuplje. Ob odlični glasbeni predstavi ter predstavitvi dosežkov Občine v preteklem letu smo v družbi občinskih nagrajencev, predstavnikov občinske uprave in ostalih udeleženih gostov preživeli lep večer.

V zadnjem času se na Gasilski zvezi Grosuplje intenzivno ukvarjamo s prenovo Občinskega načrta javne gasilske službe. Po smernicah, ki jih predpisuje Uprava RS za zaščito in reševanje smo v zadnji fazi pregleda načrta, ki bo urejal v bodoče gasilsko službo v naši občini. Ko bo končan in parafiran s strani vseh odgovornih, bo seveda javno objavljen na spletni strani GZ Grosuplje. V sklopu prenove načrta pa smo osvežili tudi karto razdeljenih požarnih območji vseh 18 prostovoljnih gasilskih društev, ki jih pokrivajo in jo je za GZ Grosuplje izdelal Jože Miklič iz PGD Zagradec pri Grosuplju, za kar se mu seveda lepo zahvaljujemo.

V naslednjih mesecih nas večino občanov čakajo počitnice, kar pa v gasilski dejavnosti ne pomeni ravno manj dela, pač pa po izkušnjah izpred preteklih let ravno nasprotno. Poletje nam prinaša nove izzive, ki se vrstijo vsako leto bolj ekstremno in uničujoče – suša, požari v naravi, poplave, toča, neurja…

Gasilci nesreč ne moremo preprečiti, se pa nanje konstantno pripravljamo, opremljamo skladno s finančnimi zmožnostmi in izobražujemo, da bodo posledice čim hitreje obvladane in rešene, po naših najboljših močeh.