Novembra smo imeli gasilci v Gasilski zvezi Grosuplje poleg opravljenih 14 intervencij organiziranih kar nekaj dogodkov za preventivo in izobraževanje naših članov. Tradicionalno smo izvedli v lastni režiji pod vodstvom komisije za tehniko GZ Grosuplje redni pregled in servis malih motornih naprav (agregati, visokotlačne črpalke, nadtlačni prezračevalniki …) z mehaniki iz gasilskih vrst. Servise malih naprav opravljamo na vsaki dve leti v GZ Grosuplje in s tem zagotovimo, da nam med intervencijami in vajami brezhibno delujejo.
Zaradi pričetka kurilne sezone in s tem posledično povečanja števila intervencij ob dimniških požarih smo 15. 11. 2023 organizirali strokovni posvet na temo dimniških požarov zaradi kurilnih naprav za vse zainteresirane operativce in potencialne vodje intervencij v GZ. V goste je prišel mojster dimnikarske obrti, ki je med drugim tudi poklicni gasilec in nam je v prostorih Gasilskega centra Grosuplje predstavil vzroke za nastanek požara ter tudi nekaj praktičnih izkušenj iz njegovega dela, kako pristopiti k uspešnemu gašenju požarov v dimniku. Posvet je bil dobro obiskan, saj se ga je udeležilo kar 70 operativnih gasilcev, zato bomo z tovrstnim izobraževanjem še naprej nadaljevali.
Zaključil se je tečaj za operativne gasilce. Na zaključnih izpitih pod nadzorom predstavnikov GZS je bilo uspešnih 31 kandidatov in s tem smo v GZ Grosuplje bogatejši za nove mlade operativce, ki bodo s svojim pridobljenim znanjem pomagali tistim, ki potrebujejo gasilce.