V preteklem mescu smo se gasilci v GZ Grosuplje predvsem izobraževali in pripravljali plane za delo v letu 2024. 

Kot smo že poročali, poteka sedaj v zimskem času Tečaj za nižjega gasilskega častnika in vseh 30 kandidatov obiskuje teoretična predavanja. Predavanja se odvijajo v predavalnici Gasilskega centra Grosuplje, ekipa inštruktorjev pa se že pripravlja na praktične vaje, ki se bodo izvedla v naslednjem mesecu. 

V Rogaški Slatini je Gasilska zveza Slovenije organizirala letno srečanje predsednikov in poveljnikov gasilskih zvez. Predstavili so se nam predstavniki komisij na državni ravni s katerimi bomo sodelovali naslednjih 5 let, ob srečanju pa so predstavili tudi smernice za delo v letošnjem letu in tudi za naprej do konca mandata.

Na Polici smo se zbrali vodilni iz vseh PGD ter GZ Grosuplje na redni 4. seji upravnega odbora GZ Grosuplje in soglasno potrdili finančni načrt ter delovni plan, ki ga bomo predlagali v potrditev tudi Skupščini GZ Grosuplje, ki bo sklicana v mesecu marcu.

V januarju smo opravili tudi 18 intervencij, dodatno delo nam je prinesel težek sneg, ki je lomil veje in drevje ter zaprl nekaj cest.